Η αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα αποτελούσε ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Και όχι τόσο για τους συμβολισμούς της αποτυχίας να παραμείνουμε στην πρωτοπορία των προοδευμένων κρατών της δημοκρατικής Ευρώπης. Πολύ πιο εύκολα κατανοητό στον απλό (εργαζόμενο) πολίτη, πιστεύω πως θα είναι η ανάγκη αποπληρωμής των δανείων σε Ευρώ με ... νέες δραχμές!
Είμαστε υποχρεωμένοι να αλλάξουμε τη Χώρα. Με πρωτοπόρες τις ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, μακριά από τον Κρατικοπαρεμβατισμό που μας οδήγησε στην Χρεωκοπία!
Είναι ανάγκη να δραστηριοποιηθούν γνήσια και αυθεντικά, οι ενεργές δυνάμεις της αστικής φιλελεύθερης μεσαίας τάξης, της ραχοκοκκαλιάς της Κοινωνίας. Χωρίς παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις, φτηνούς εντυπωσιασμούς, αλλά με ιδεολογικούς αγώνες, επίμονους και συνεπείς. Κυρίως με το παράδειγμά-μας. Οι Αρχές και Αξίες της Ενωμένης Ευρώπης, στηρίζονται και στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, όπως και στις Ανθρωπιστικές αξίες.
Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι κυρίως Ιδεολογικο-πολιτικό. Τα οικονομικά και άλλα προβλήματα είναι συνέπειες της αδυναμίας της αστικής τάξης να διαδραματίσει το ρόλο-της και να διεκδικήσει όσα δικαιούται.
1 σχόλιο:
Αν θα γίνει "αναδιάρθρωση" (όπως λένε πολλοί) ή δεν θα γίνει (όπως θα ήταν "ευχής έργον") κρίσιμο θα ήταν να συμφωνούσαμε πώς και γιατί φθάσαμε ως εδώ, και πώς θα κάνουμε μια νέα αρχή! Ο Κρατισμός είναι η κύρια αιτία που ευνούχισε τις παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις της χώρας, μετέτρεψε τους Ελληνες από πρωτοπόρους και ισότιμους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ενωση σε "κονδυλιοφάγους" επιδοτήσεων και κρατικοδίαιτους.
Δημοσίευση σχολίου