Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Φιλελευθερισμός VS Κρατισμός!

"...Είναι αμφίβολο εάν το σχεδόν ένα εκατομμύριο των ανέργων και οι εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι του ιδιωτικού τομέα, θύματα συνεχόμενων κρατικών φοροεπιδρομών, εκπροσωπούνται από κάποιο πολιτικό σχηματισμό. Γιατί το πρόγραμμα ενός τέτοιου πολιτικού σχηματισμού θα όφειλε να υπερασπιστεί ενεργά τα συμφέροντα αυτών που έχουν θυματοποιηθεί από την κρίση και την κρατική φοροεπιδρομή. Και οφείλει να αντιπαρατεθεί στους πολιτικούς εκφραστές αυτού του τμήματος της ελλαδικής κοινωνίας το οποίο έχει χτυπηθεί λιγότερο από την κρίση λόγω της κρατικής προστασίας προς αυτό...."

http://www.ekathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_01/10/2011_457882

3 σχόλια:

DIOs είπε...

Νεοκομμουνιστές και παλαιοσυντηρητικοί, επισείουν το δαιμονοποιημένο φόβητρο του ... νεοφιλελευθερισμού, ώστε να αποτρέψουν τις μεταρρυθμίσεις! Να μην αλλάξει τίποτε, αλλά να συνεχίσουν να κατακρεουργούν τις σάρκες και να απομυζούν την ικμάδα της Χώρας... ("Να τα τρώνε όλοι μαζί", κατά τον Πάγκαλο!)

DIOs είπε...

"...Ο Καντάφι ... Δημιούργησε τη δική του πολιτική φιλοσοφία, την οποία ... χαρακτήρισε «τρίτη οικουμενική θεωρία» (μετά την πρώτη και τη δεύτερη που είναι ο καπιταλισμός και ο κομμουνισμός). Από το 1976 μέχρι το 1979 εκδόθηκαν οι τρεις τόμοι του «Πράσινου Βιβλίου» (το πράσινο ως σύμβολο τόσο του Ισλάμ όσο και της γεωργίας) με βασικό σύνθημα την «κυβέρνηση των μαζών».
Η θεωρία του είχε στόχο να επιλύσει τις εγγενείς αντιφάσεις του καπιταλισμού και του κομμουνισμού προκειμένου να επέλθει γενικευμένη επανάσταση και απελευθέρωση των απανταχού καταπιεσμένων...."

Και όμως κάτι μου θυμίζουν και στην Ελλάδα!...

DIOs είπε...

Αυτή η κρίση πρέπει να ξεπερασθεί με συνεργασίες. Αλλά, δεν είναι κακό να υπάρχουν "κόμματα αρχών" που να αντιπαρατίθενται ιδεολογικά ώστε να προσπαθούν να πείσουν την πλειοψηφία ή να αυξήσουν τους συμφωνούντες με αυτά. Ισα ίσα. Σίγουρα, όμως, πρέπει να υπάρξει αποκρατικοποίηση - φιλελευθεροποίηση της ελληνιικής οικονομίας και κοινωνίας, ώστε η εξουσία να μην αποτελεί λάφυρο για τους εκάστοτε "νικητές" ενώ όσοι δεν μετέχουν στη διαχείρισή-της, να αποκλείονται από κάθε οικονομική και άλλη δραστηριότητα.